KCE en Huisarts 04

Beste collega,

In deze newsletter net na de zomervakantie vindt u ons rapport over de opsporing van kindermishandeling. Daarnaast willen wij graag uw mening kennen over  praktijkrichtlijnen zoals ze vandaag zijn… en zoals u ze graag zou hebben.

Ons niet-commercieel klinisch onderzoeksprogramma, KCE Trials, komt nu stilaan op kruissnelheid. Wij geven u een overzicht van de eerste onderzoeksvoorstellen. Een aantal daarvan zijn zeker interessant voor de huisartsgeneeskunde.

Nu de periode voor het indienen van een studievoorstel voor de ‘klassieke’ KCE-studies is afgelopen, zullen wij de onderwerpen voor het studieprogramma van 2017 selecteren. Hiervoor gaan we niet over één nacht ijs. Wij leggen u uit op welke manier deze selectie gebeurt. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

WAAROM ZIJN HUISARTSEN ZO WEINIG ACTIEF WANNEER ZE TE MAKEN KRIJGEN MET KINDERMISHANDELING?  

R269

Er zijn goede redenen om te geloven dat kindermishandeling in ons land te weinig wordt gedetecteerd. Meer in het bijzonder stelde men vast dat de huisartsen, die toch als een sleutelfiguur worden beschouwd, zelden dit soort gevallen signaleren. Vanwaar deze terughoudendheid? En hoe kunnen we hen aanzetten tot meer meldingen, zonder dat dit hun relatie met de betrokken gezinnen beschadigt?

Video : interview met Irm VINCK, auteur van het KCE-rapport

Wat is voor u de ideale richtlijn?

Net zoals een aantal andere auteurs, ontwikkelt het KCE richtlijnen voor de zorgverleners. Momenteel onderzoeken we hoe we hun inhoud en vorm kunnen verbeteren. Hebt u graag zeer uitgebreide richtlijnen, of hebt u liever richtlijnen die gefocust zijn op één specifieke vraag ? Wilt u bondige of gedetailleerde guidelines ? Op papier of via een dynamische tool (bv een app)?

Wij willen graag uw mening kennen en nodigen u uit om onze online enquête in te vullen (u maakt zelfs kans op een prijs)

survey

HET KCE DOORBREEKT EEN AANTAL TABOES ROND DE PRIJS VAN GENEESMIDDELEN 

CP271

Het wordt vaak gezegd : de hoge prijs van nieuwe geneesmiddelen bedreigt in alle landen steeds meer het evenwicht van het gezondheidszorgbudget. Het KCE en zijn Nederlandse tegenhanger, Zorginstituut Nederland (ZIN), zorgden voor een primeur: samen ontwikkelden ze toekomstige scenario’s om uit deze impasse te geraken

Download de brochure van het KCE en ZIN

WAT STAAT ER OP HET PROGRAMMA VOOR 2017 ?

TPF_2016

Begin september sloten wij de periode af tijdens dewelke studievoorstellen voor ons jaarprogramma 2017 konden worden ingediend.

Maar hoe wordt dit programma samengesteld ? En wie kan studievoorstellen indienen ?

VOLG ONS OP: 

 

Twitter account Linkedin Youtube Facebook

Uw feedback is altijd welkom feedback

CONTACTPERSOON
Gudrun Briat (NL)
+32 (0)2 287 33 54
+32 (0)475 274 115
JAARVERSLAG
Published on: 
26-07-2017