KCE en Huisarts 06

Beste collega,Het KCE publiceerde onlangs twee rapporten die zeer interessant zijn voor de huisartspraktijk. In onze studie over de nieuwe orale anticoagulantia (NOACs) heranalyseerden we kritisch de gegevens uit de klinische studies. Het idee dat NOACs een vooruitgang op alle fronten vormen, moet op zijn minst genuanceerd worden.

Daarnaast ontwikkelden we een nieuwe richtlijn voor preoperatieve onderzoeken. Dankzij onze gratis app kan u gemakkelijk nagaan welke testen (niet) worden aanbevolen vóór een geplande interventie (met uitzondering van de cardiothoracale chirurgie). En kan u dit met uw patiënt bespreken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

WELKE PREOPERATIEVE ONDERZOEKEN HEEFT UW PATIËNT NODIG? 

preop

Het KCE lanceert zijn eerste app! Een handige manier om na te gaan welke preoperatieve testen noodzakelijk of overbodig zijn.

DE NOACS? GRAAG WAT MEER NUANCE!  

Al sinds een aantal jaren worden de nieuwe orale anticoagulantia (NOAC) voor de preventie van ischemische beroerte bij patiënten met voorkamerfibrillatie voluit gepromoot. Het KCE spreekt zich uit over hun gebruik.

CP279

HET KCE BUIGT ZICH OVER DE WORKFORCE-PLANNING VAN HET ARTSENBEROEP

CP278

Na zijn voorbereidende studie over de planning van de vroedvrouwen, werkt het KCE samen met de Planningscommissie om het berekeningsmodel voor de workforce-planning van de artsen te herzien. Momenteel raadpleegt men volop de betrokken stakeholders. 

ONZE COLLEGA JOAN VLAYEN WORDT REDACTEUR VAN HET TIJDSCHRIFT VOOR GENEESKUNDE 

Joan Vlayen is onderzoeker bij het KCE en endocrino-diabetoloog bij het Medisch Huis Buizingen. Sinds begin dit jaar is hij ook lid van de redactieraad van het Vlaamse Tijdschrift voor Geneeskunde.

JOV_

VOLG ONS OP: 

 

Twitter account Linkedin Youtube Facebook

Uw feedback is altijd welkom feedback

JAARVERSLAG
Contact
Gudrun Briat (NL)
Published on: 
11-06-2020