Volledig resorbeerbare coronaire endoprothesen (Stents)

Deze KCE has read for you werd opgesteld door: Lorena San Miguel, Nadia Benahmed

VOLLEDIG RESORBEERBARE CORONAIRE ENDOPROTHESEN (STENTS)

DOWNLOAD DEZE KCE HAS READ FOR YOU

KERNBOODSCHAP

  • De percutane angioplastie met stents is de meest uitgevoerde revascularisatietechniek bij obstructieve coronaire aandoeningen. Recent worden ook vasculaire stents die volledig door het lichaam worden afgebroken, voorgesteld als een alternatief voor de andere angioplastietechnieken.
     
  • Volgens een systematische literatuurreview van het Ludwig Boltzmann Institute voor Health Technology Assessment van maart 20151 bestaat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat de bioresorbeerbare stents minstens even doeltreffend en veiliger zijn dan de drug eluting stents (DES) bij een obstructieve coronaire aandoening. De auteurs bevelen aan om de situatie opnieuw te bekijken in 2018, wanneer de resultaten van een aantal momenteel lopende studies beschikbaar zullen zijn.

 

WAT IS KCE HAS READ FOR YOU?

inter

KCE has read for you is een samenvatting van een recent gepubliceerd hoogkwalitatief systematisch literatuuroverzicht of health technology assessment, dat relevant is voor het Belgische gezondheidszorgsysteem.

KCE has read for you is niet gebaseerd op onderzoek dat werd gevoerd door het KCE, maar de oorspronkelijke publicatie werd wel geëvalueerd en gecontextualiseerd door KCE-onderzoekers.

Meer details over de methodologie kan u vinden op de KCE-website.

doc

Dit document bevat

  • De belangrijkste bevindingen uit de geëvalueerde publicatie
  • Een contextualisering binnen het Belgische gezondheidssysteem
Cross

Het document bevat geen

  • Aanbevelingen
  • Gedetailleerde omschrijvingen

 

Band

Betrouwbare oorspronkelijke publicatie

De methodologische kwaliteit van het systematisch literatuuroverzicht werd kritisch geëvalueerd met behulp van de AMSTAR tool.

CONTACTPERSOON
Gudrun Briat (NL)
+32 (0)2 287 33 54
+32 (0)475 27 41 15
Published on: 
18-02-2016