KCE en Huisarts 03

Beste collega,

Het was een warme lente voor het KCE, door de publicatie van een aantal rapporten die wat stof deden opwaaien, … U vindt hier een kort overzicht van hun belangrijkste aandachtspunten en van hun mogelijke impact op uw dagelijkse praktijk. 
We wensen u veel leesplezier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

HERVORMINGEN VAN DE SPOED EN DE WACHTPOSTEN

R263

De huisartsen reageerden koeltjes op  het KCE-rapport over de hervorming van de spoed. Auteurs Koen Van den Heede en Carine Van de Voorde, geven een antwoord op de belangrijkste punten van kritiek

Video: Organisatie van spoeddiensten in België

WELKE ROL VOOR DE HUISARTS IN HET NIEUWE PSYCHOLOGISCHE ZORGMODEL VAN HET KCE? 

De vraag naar terugbetaling van psychologische zorg klinkt steeds luider … Het KCE stelde een zorgmodel voor, dat is aangepast aan de Belgische realiteit.  

Video : Organisatie van psychologische zorg in België

 aclo

ENKELE CIJFERS : 

CP266

De mortaliteit na een operatie voor longkanker ligt dubbel zo hoog in centra die jaarlijks minder dan 10 van zulke ingrepen uitvoeren. Het KCE pleit voor een grotere centralisatie van deze chirurgie.

HET (NEGATIVE) ADVIES VAN HET KCE OVER DE HARTSCREENING VAN JONGE SPORTERS WERD  OVERGENOMEN IN DE BRITISH MEDICAL JOURNAL (BMJ)  

Dit voorjaar kwamen er opnieuw een aantal gevallen van plotse hartdood bij jonge sporters in de media. En steeds weer vormen zulke dramatische gebeurtenissen voor een aantal clinici de aanleiding om op te roepen tot het verplicht screenen van deze groep mensen. Het KCE sprak zich al uit tegen dergelijke maatregel; het berekende dat dit meer kwaad zou doen dan goed. Zijn studie, die net een jaar geleden werd gepubliceerd, werd onlangs overgenomen door de British Medical Journal.

Video: Systematische hartscreening bij jonge sporters ?

CP241

GRAAG UW MENING OVER DE RICHTLIJNEN VAN HET KCE 

quality_logo

Het KCE publiceert geregeld klinische praktijkrichtlijnen. Maar voldoen zij aan de verwachtingen en behoeften van hun gebruikers? Het KCE heeft zonet een onderzoek opgestart waarin de verspreidingsmethoden van zijn eigen richtlijnen onder de loep neemt.

ONS JAARVERSLAG 2015 IS ONLINE.   

Het geeft u  een overzicht van de KCE- studies gepubliceerd in 2015 en van de andere activiteiten. Klik hier om het te lezen. annula_report_2015

VOLG ONS OP: 

 

Twitter account Linkedin Youtube Facebook

Uw feedback is altijd welkom feedback

CONTACTPERSOON
Gudrun Briat (NL)
+32 (0)2 287 33 54
+32 (0)475 27 41 15
JAARVERSLAG
Published on: 
11-06-2020