KCE en Huisarts 01

Beste collega,

Het KCE wil u graag regelmatig (maar niet te vaak, we weten dat u het heel druk hebt !) informeren over zijn onderzoeksprojecten. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat bepaalde door ons onderzochte onderwerpen zeer interessant kunnen zijn voor uw praktijk. Deze nieuwsbrief werd op maat van de huisarts geschreven en wordt u bezorgd via het netwerk van Domus Medica, waarvoor wij hen hartelijk bedanken.

HET KCE VOORSTELLEN. INTERVIEW MET RAF MERTENS, ONZE ALGEMEEN DIRECTEUR.
 

Raf Mertens Sinds haar benoeming heeft Minister De Block al veelvuldig verwezen naar het werk van het KCE. Toch is deze overheidsinstelling nog onvoldoende bekend bij de artsen van het terrein. Daarom even kort het KCE voorstellen.

Interview met Raf Mertens, onze algemeen directeur.

FOCUS op huisartsgeneeskunde

Alle KCE-rapporten over het beroep van huisarts in één klik.

In onze volgende nieuwsbrief stellen we u een FOCUS pagina voor over preventieve geneeskunde.
house

WAT TE DENKEN VAN CERVICALE OF LUMBALE
TUSSENWERVELSCHIJFPROTHESEN?

Het KCE evalueerde hun doeltreffendheid in vergelijking met die van wervelfusie, de klassieke behandeling. Het resultaat was teleurstellend: de cijfers geven weliswaar een klein verschil aan in het voordeel van de prothesen, toch waren de clinici die aan de studie deelnamen van mening dat dit verschil te gering was om door de patiënten objectief te worden opgemerkt.

Het voordeel van de prothesen kan dus niet worden aangetoond.
Prothese

HET KCE MAAKTE EEN UPDATE VAN ZIJN KLINISCHE RICHTLIJNEN VOOR DE MEDISCHE OPVOLGING VAN VROUWEN MET EEN NORMALE, LAAG-RISICO ZWANGERSCHAP

Pascale Jonkheer De algemene boodschap is vooral dat het aantal medische interventies tijdens de zwangerschap, die uiteindelijk toch geen ziekte is, moet beperkt blijven.

Interview van Dr Pascale Jonckheer (KCE)

Heupprothesen : volledige vervanging of resurfacing? 

ac444a25-93c4-4a2c-acce-050d62454cb6 KCE has read for you : Volledige vervanging en resurfacing van de heup bij eindstadium artrose

VOLG ONS OP: 

 

Twitter account Linkedin Youtube Facebook

Uw feedback is altijd welkom feedback

CONTACTPERSOON
Gudrun Briat (NL)
+32 (0)2 287 33 54
+32 (0)475 27 41 15
JAARVERSLAG
Published on: 
11-06-2020